El Hiit, el mètode més efectiu per perdre greix corporal - Espai Wellness
És una de les metodologies de treball més efectives, ja que invertint menys temps que en altres, s’aconsegueixen els mateixos resultats o fins i tot millors. Consisteix en combinar períodes curts de temps d’un entrenament molt intens, entorn al 80-90% del nostre ritme cardíac, amb altres períodes també curts d’una intensitat moderada o baixa (70-60%)

L’entrenament HIIT (High-Intesity Intervalic Training), que en català es tradueix com entrenament per intervals d’alta intensitat, és el sistema d’entrenament que està de moda actualment. De fet ja ho estava l’any passat i per aquest 2019, l’estudi més important a nivell mundial sobre les tendències de fitness, el torna a situar en les primeres posicions.

Aquest tipus d’entrenament consisteix en combinar períodes curts de temps d’un entrenament molt intens, entorn al 80-90% del nostre ritme cardíac, amb altres períodes també curts d’una intensitat moderada o baixa (70-60%). Aquesta metodologia de treball és una de les més efectives, ja que invertint menys temps que en altres, s’aconsegueixen els mateixos resultats o fins i tot millors.

És important saber que sempre que ens vulguem introduir a la metodologia del Hiit s’ha de fer de forma progressiva a la nostra capacitat i limitacions, ja que en cas contrari el risc de lesió és elevat.

BENEFICIS

  • Afavoreix guanyar múscul i la potència muscular
  • Redueix el risc de malalties cardiovasculars
  • Millora de la capacitat cardíaca
  • Disminueix el colesterol dolent i augmenta el bo
  • Disminueix la pressió arterial
  • Ajuda a mantenir el % de massa muscular
  • Elimina el greix corporal
  • Augmenta la sensibilitat a la insulina

Un altre dels avantatges que ofereix l’entrenament HIIT és que també ajuda a eliminar més greix corporal comparat amb altres mètodes d’entrenament, com ara el cardiovascular, arribant a eliminar fins a 6 vegades més greix, segons l’estudi de la revista científica PLoS ONE.

Sens dubte, un entrenament ple d’avantatges per a aquelles persones que busquen canvis ràpids en la seva forma física. També, però, cal tenir en compte les seves contraindicacions per evitar el risc de lesions associades a aquest entrenament: fatiga extrema, estrès metabòlic i dany muscular. Per evitar aquestes conseqüències, només cal limitar la dosi d’aquest entrenament a 2 o 3 dies per setmana (o fins i tot fer una sola sessió i complementar amb altres activitats), sempre descansant un mínim de 48 hores entre cada sessió.

En general qualsevol exercici es pot realitzar en intervals d’alta intensitat, com córrer a la cinta, fer esquats, flexions, treballs amb peses, etc. Així mateix, a l’Espai Wellness pots gaudir de vàries activitats dirigides en les quals treballem el mètode HIIT: TRX, Tabata, Synrgy i Hiit Core.

A l’Espai completem més de 250 activitats dirigides a la setmana. Consulta-les AQUÍ

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si segueix navegant està donant el seu consentiment a l'acceptació de les esmentades galetes i acceptant la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies