L'extraordinària fita solidària del nostre soci, Joan Canet - Espai Wellness
El nostre soci Joan Canet nedarà al juliol els 40 km que separen Mallorca de Menorca, en benefici de la Fundació Miquel Valls, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts d’ELA i els seus familiars. L’equip ESPAI t’enviem tot el nostre suport i ens sentim molt agraïts que hagis triat el nostre tècnic Quim Iturralde per ajudar-te a assolir aquesta extraordinària fita solidària.


El granollerí, que ja ha assolit reptes d’ultra distància en aigües obertes de 21, 25 i 27 km, nedarà la segona setmana de juliol, en solitari, sense neoprè i d’una sola tirada, entre les dues illes Balears per tal de recaptar fons en benefici de la Fundació Miquel Valls, que té l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts d’ELA i els seus familiars

Recaptar fons per fer més fàcil la vida als malalts i familiars de persones que pateixen ELA, Esclerosi Lateral Amiotròfica. Aquest és el gran repte del projecte Caneti by Ela, que es marca el nedador d’aigües obertes Joan Canet, de 45 anys, que la segona setmana de juliol nedarà els 40 km que separen Mallorca de Menorca, en solitari, sense neoprè i d’una sola tirada.

“És una malaltia degenerativa que fa perdre les facultats de moviment en molt poc temps. Això provoca que algunes de les persones de l’entorn del malalt, en molts casos, hagin de deixar de treballar, ja que hi ha un moment de la malaltia que la persona deixa de ser autosuficient. Això a nivell psicològic és molt dur i a nivell de costos molt elevat i, per tant, poder ajudar a nivell econòmic és molt important”, destaca el granollerí.

Canet es va posar en contacte amb la Fundació Miquel Valls perquè tenia la il·lusió de fer un projecte propi que tingués un rerefons solidari: “Porto 8 anys realitzant reptes personals, però en aquest volia anar més enllà i fer-lo solidari i participatiu. Tota l’ajuda que podem rebre serà molt important de cara a la Fundació Miquel Valls que ofereix una atenció multidisciplinària, amb ajuda física i psicosocial als malalts i familiars d’aquesta dura malaltia”, assegura.

Un repte majúscul

Joan Canet va començar a nedar l’any 2009 quan fruit d’una lesió, el metge li va recomanar la natació. Des de llavors ha anat evolucionant i participant en múltiples proves d’aigües obertes, la Copa Marnaton, l’Oceanman, la Copa Swim No Limits, entre altres, amb distàncies de 2.000 a 10.000 metres.

Així mateix, en els darrers anys ha nedat proves destacades de llarga distància, 21 km a l’Estret de Gibraltar, 25 km a la Menorca Marathon i la més dura, 27 km a la Batalla del Rande, a Vigo. Unes competicions que l’han posat a prova, reptes personals assolits que el proper mes de juliol vol completar nedant els 40 km que separen Mallorca de Menorca. Un repte únic, titànic i solidari que es podrà seguir en directe.

Per col·laborar pots fer el teu donatiu a la pàgina web de la Fundació

Ús de galetes

Aquest lloc web utilitza galetes perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si segueix navegant està donant el seu consentiment a l'acceptació de les esmentades galetes i acceptant la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies